i2 i3

AXXA Maritime Training Center ofera servicii de instruire care se ridica la standarde internationale. Centrul de pregatire pentru sudori ofera cele mai bune servicii in primul rand prin contributia instructorilor profesionisti, acreditati pe plan international, precum si prin dotările cu echipamente de inalta tehnologie utilizate pe parcursul instruirilor.


worker1

Sistemul WIG/TIG este cel mai frecvent folosit pentru a suda secţiuni subţiri din oţel inoxidabil şi metale neferoase, cum ar fi aluminiu, magneziu, cupru şi aliaje. Procesul acordă operatorului un control mai mare asupra proceselor de sudură decât alte sisteme de sudura, cum ar fi de sudare cu arc de metal ecranat (electrod) sau sudura in CO2, pentru a permite mai suduri mai puternice si de calitate superioară. Cu toate acestea, WIG este un sistem mult mai complex şi mai greu greu de stăpânit decat alte proceduri, şi, în plus, este semnificativ mai lent decat majoritatea altor tehnici de sudură.

AXXA Maritime Training Center ofera servicii de instruire care se ridica la standarde internationale.

Centrul de pregatire pentru sudori ofera cele mai bune servicii in primul rand prin contributia instructorilor profesionisti, acreditati pe plan international, precum si prin dotările cu echipamente de inalta tehnologie utilizate pe parcursul instruirilor. AXXA Maritime Training Center reprezinta o prima etapa in instruirea celor mai buni profesionisti si a unei echipe care tinteste in permanenta excelenta. Dotarile moderne si profesionalismul instructorilor cu peste 15 ani de experienta in domeniul naval asigura o pregatire la cele mai inalte standarde dar si un punct de perfectionare si acreditare internationala pentru cei care isi doresc atingerea unui nivel superior al dezvoltarii profesionale.

Gas tungsten arc welding (GTAW), de asemenea, cunoscut sub numele de tungsten inert gas (TIG), este un proces de sudare cu arc electric, care foloseste un electrod de wolfram nonconsumabil pentru a produce sudură. Zona de sudură este protejat de contaminare atmosferică cu un gaz de protectie (de obicei un gaz inert, cel mai adesea argon), şi un metal de umplere, deşi in cazul unor procedee de sudura, cunoscute sub numele de suduri autogene, nu nevoie de acesta. O constantă de curent de alimentare de sudare produce energie, care se desfăşoară în arc printr-o coloană de gaz puternic ionizat şi de vapori de metal cunoscut sub numele de plasma.


worker2


Procedura cunoscuta sub denumirea de „Gas metal arc welding” (GMAW), uneori menţionate si subformele de: metal inert gas (MIG) si de metal active gas (MAG), este este un procedeu semi-automat sau automat de sudare cu arc electric. Procesul consta într-un electrod de sârmă continuă consumabil şi un gaz de protectie (cel mai adesea CO2) care sunt alimentate printr-un pistol de sudare. Există patru metode principale de transfer de metal în GMAW, numite globular, scurt-circuit, spray, şi pulsat-pulverizare, fiecare dintre care are proprietăţi distincte şi avantajele corespunzătoare dar si limitări.

Iniţial dezvoltat pentru sudarea aluminiului şi alte materiale neferoase în 1940, GMAW a fost aplicat in scurt timp pentru sudarea otelurilor, permitand un timp de sudare mai mic comparativ cu alte procese de sudare.Costulul gazului inert a limitat utilizarea sa pentru oţel până nu demult, atunci când utilizarea de gaze semi-inerte, cum ar fi dioxidul de carbon a devenit comună. Alte evoluţii în anii 1950 şi 1960 au dat procesului versatilitate şi mai mult, ca rezultat, a devenit un proces extrem de utilizat industrial. Astazi, GMAW este procesul cel mai frecvent in sudura industriala, preferat pentru versatilitatea sa, viteza şi uşurinţa relativă a procesului de adaptare la automatizare. Spre deosebire de alte procese de sudură, care nu folosesc un gaz de protectie, cum ar fi de sudare cu arc de metal ecranat, acesta este mai rar utilizat în aer liber.

Sistemul de sudura cunoscut sub numele de „shielded metal arc welding” (SMAW), sau „manual metal arc” (MMA), care presupune sudarea cu arc electric ecranat sau informal electrod de sudare, este un sistem manual de sudare cu arc electric proces care foloseste un electrod consumabil acoperit în flux pentru stabilizarea procesului de sudură . Un curent electric, în formă de curent alternativ sau direct de la o sursă de alimentare de sudare, este folosit pentru a forma un arc electric între electrod şi metalele care urmează să fie sudate. In timpul sudurii stratul de acoperire cu flux al electrozilor se dezintegreaza, oferind vapori, care servesc ca un gaz de protectie si asigurara un strat de zgură, ambele protejand zona de sudură de contaminare atmosferică. Simplitatea şi cersatilitatea acestui tip de sudura si a echipamentor pe care le presupunea facut ca acest tip de sudura sa fie unul dintre cele mai populare procese de acest tip. Procedeul este preferat in majoritatea operatiunilor de întreţinere şi reparaţii industriale, şi SMAW continuă să fie utilizat pe scară largă în construcţia de structuri metalice şi de fabricarea industrială. Procesul este utilizat în principal pentru sudarea de fier şi oţel (inclusiv oţel inoxidabil), dar si aliaje de aluminiu, nichel şi cupru, de asemenea, pot fi sudate cu această metodă.